Kerknieuws uit 't Tonckeltje - oktober 2020

Kerkdiensten

8 november 10:00 uur Ds. R. Poede
22 november 09:30 uur Ds. R. Poede
laatste zondag van het kerkelijk jaar
13 december 19:30 uur Ds. R. Poede
Kerstavondzangdienst
25 december 11:00 uur Ds. R. Poede
Eerste Kerstdag

Iedereen is van harte welkom tot het bijwonen van bovenstaande diensten. U dient zich wel aan te melden, dit kan bij de scriba.
Via mail: scribaherv.kerkoz@ziggo.nl of via telefoon (0597) 64 68 54 of (06) 16 27 54 65 (appje sturen mag ook).

Informatie kerkdiensten

Zoals u bij het kerkdienstenoverzicht heeft kunnen lezen, staan er nog een aantal bijzondere diensten voor de rest van dit jaar op het rooster.

Zondag 22 november
Gedenken we de dierbaren die ons zijn ontvallen.

Zondag 13 december
Een Kerstzangavond, met liederen door u zelf opgegeven.

Zondag 25 december
Op 1e Kerstdag de viering van de geboorte van kindje Jezus.

We hopen deze diensten te kunnen houden, in deze hectische coronatijd. Mocht het niet doorgaan, dan zullen we u hiervan op de hoogte houden.

Gestorvenen in de afgelopen periode

- 6 juli 2020: dhr. R.H.J. Nieboer, Ommerlanderwijk 164

En niemand weet wat leven is, alleen dat het gegeven is.
En dat van deze geheimenis, God het begin en einde is.

Zieken

We wensen allen die ziek zijn en/of medische behandelingen ondergaan heel veel sterkte. Ook denken we aan hen die het moeilijk hebben of zich eenzaam voelen. Een kaartje of een bezoek wordt vaak op prijs gesteld.

Bedankje

Hartelijk dank voor het prachtige boeket bloemen dat ik heb ontvangen van de kerk, na mijn ziekenhuis opname.

Groet,
L. Lamein

Familieberichten

- geboorte...
- ziekte...
- huwelijk...
- bedankje...
- enz.

Wilt u een familiebericht in het Tonckeltje vermelden, stuur dit dan schriftelijk naar het 'redactieadres Het Kerkblad' vermeld verderop in 't Tonckeltje.
Onze kerk dient zich ook aan de AVG te houden en zal daarom met de grootste zorgvuldigheid omgaan met de persoonsgegevens.
Wij weten dat deze rubrieken goed gelezen en op prijs gesteld worden, maar helaas moeten wij ons ook aan de wet houden.

In onze eigen Bubble

Afgelopen weken waren voor een basketball liefhebber als ik een waar walhalla. De belangrijkste en grootste competitie ter wereld, de NBA, liep op haar einde. Maar net als veel andere sportevenementen was door de corona alles anders dan anders. Normaal wordt de competitie afgesloten in mei, maar dat was nu, gezien de omstandigheden, niet mogelijk. Omdat de teams vanuit heel Amerika mee doen, was het nu niet mogelijk de competitie op de normale manier af te sluiten. De vele vliegreizen en verplaatsingen waren met het oog op corona veel te gevaarlijk. Helemaal in de VS waar het aantal corona gevallen ontzettend hoog is en veel slachtoffers eist (ondanks het feit dat corona volgens dhr. Trump niets bijzonders is).

Omdat de belangen groot zijn, zocht de NBA naar een oplossing om toch de play-offs te kunnen spelen. Die oplossing vond men uiteindelijk in het creëren van een bubble (weer een nieuw corona-woord). De deelnemende teams werden “opgesloten” in een groot sportcomplex in Florida, om precies te zijn het Disneypark in Orlando. Daar verbleven gedurende de wedstrijden alle deelnemende teams en de staf. Er was natuurlijk geen publiek live aanwezig, maar daarvoor had men ook een oplossing gevonden. Men kon thuiskijken en tegelijkertijd op de tribune zitten via een soort van livestream, wat een bijzonder gezicht was.

Na weken van kwalificatie wedstrijden was het dan eindelijk zover: de finale tussen de LA Lakers en de Miami Heat. De wedstrijden werden midden in de nacht uitgezonden door Ziggo sport, nu ben ik een avondmens, maar dat was me wat te gortig, dus namen we de wedstrijden op en keken we ze de avond erna. Mijn zoons waren voor de Lakers en mijn voorkeur ging uit naar de Miami Heat, wat een goede basis was voor een gezonde portie rivaliteit. Met veel plezier zagen we de titanen strijd tussen Le Bron James en Davis van de LA Lakers en Jimmy Butler van de Miami Heat. Na vier wedstrijden was het 3-1 voor de Lakers. Mijn zoons dus in opperbeste stemming en plaagden mij dan ook regelmatig.

Omdat het om de best out of seven ging konden de Lakers in de vijfde wedstrijd kampioen worden. Dat wilden mijn zoons, (en wij stiekem ook wel) live meemaken. En zo gebeurde het dat wij op vrijdagnacht om 3.00 uur met zijn allen voor de tv zaten om deze wedstrijd te bekijken. “Moeten we nog eerst slapen jongens” had ik al eerder gevraagd, maar dat was vragen naar de bekende weg, natuurlijk niet! En zo brachten we al pratend en doende de nacht door. De Lakers wonnen niet en dus moest er nog een wedstrijd gespeeld worden op zondagnacht. De jongens vonden het geen probleem, dan konden we immers nog een nacht kijken. En zo gebeurde het dat we zondagnacht weer samen voor de tv zaten en zagen dat de LA Lakers NBA kampioen werden, wat ik in de dagen daarna nog vaak heb moeten aanhoren.

Ik kijk met veel plezier op deze nachten terug. Waar normaal de mobieltjes er voor zorgen dat er weinig kans was voor een gesprek, bracht deze nacht ons juist dichter bij elkaar. Geen afleiding van wat dan ook gaf ons even een kostbaar moment voor elkaar. Een goed gesprek samen zijn met een doel, dat alles was het gebrek aan nachtrust helemaal waard.

Ds. Raymond Poede

Lichtje

Geef een warm lichtje door,
in deze vreemde tijd.
Je krijgt er een warm gevoel voor,
al is het soms een strijd.

Een schijnend lichtje geven,
ook als het donker wordt.
Geeft hoop in dit leven,
U krijgt ZIJN liefde uitgestort.

A.N.

Van de Kerkenraad

Lichtjesavond
Vorig jaar hebben we op vrijdagavond 1 november een lichtjesavond gehouden, waar velen van u dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
We kregen vele positieve reacties, waardoor de commissieleden besloten hadden ook dit jaar op 1 november de lichtjesavond weer te gaan houden.
Maar in de situatie waarin we nu zitten met het coronavirus, heeft de commissie in overleg met de kerkenraad besloten de Lichtjesavond helaas NIET door te laten gaan. In het donker op de begraafplaats, kunnen we niet de veiligheid van iedereen garanderen en daar komt nog bij het max. aantal wat we in de kerk mogen ontvangen.
Dan zouden we diverse belangstellenden teleur moeten stellen.

We hopen dat u hier begrip voor heeft en gaan ervan uit dat we op 1 november 2021 de lichtjesavond weer kunnen houden.

Oud papier
De opbrengst van het oud papier voor het 2e kwartaal 2020 bedroeg € 131,50.

Warme groet en blijf gezond.

Namens de kerkenraad,
scriba Antje Nieboer