Kerknieuws uit 't Tonckeltje - april 2019

Kerkdiensten

28 april 10:00 uur Dhr. W. Th. van der Wal te Winschoten
5 mei 19:30 uur Johannes de Heer dienst
12 mei 09:30 uur Mevr. H. Mertens te Meppen
19 mei 09:30 uur Mevr. M. van Vliet te Veendam
26 mei 09:30 uur Ds. R. Poede
2 juni 09:30 uur Mevr. H. Mertens te Meppen
9 juni 09:30 uur Ds. R. Poede
Pinksteren
16 juni 09:30 uur Dhr. A. Huizinga te Veendam
23 juni 09:30 uur Ds. R. Poede
Heilig Avondmaal

Iedereen is van harte welkom tot het bijwonen van bovenstaande diensten. Zijn er kleine kinderen, dan kan er voor oppas gezorgd worden. Mochten er 2 of meer oudere kinderen zijn, dan kan er kindernevendienst worden gehouden.

Info kerkdiensten

zondag 5 mei
Op deze zondag zullen we een avondzangdienst houden in het teken van de liederen van Johannes de Heer, aanvang 19:30 uur. Op het orgel zal spelen Marcel Gelderloos, de dienst zal onder leiding staan van Harry Huisman en Antje Nieboer (er zal deze zondag geen ochtenddienst zijn).

Denkt u er om dat m.i.v. zondag 12 mei de diensten weer om 09.30 uur beginnen, tenzij anders aangegeven.

zondag 26 mei
Na de dienst wordt u van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee in het gebouw.

zondag 23 juni
Op deze zondag zullen we gezamenlijk het Heilig Avondmaal vieren. Na de dienst wordt u van harte uitgenodigd voor een kopje koffie of thee in het gebouw.

Zieken

We wensen allen die ziek zijn en/of medische behandelingen ondergaan heel veel sterkte. Ook denken we aan hen die het moeilijk hebben of zich eenzaam voelen. Een kaartje of een bezoek wordt vaak op prijs gesteld.

Bedankje

Langs deze weg wil ik de Herv. Gem. Ommelanderwijk-Zuidwending van harte bedanken voor het mooie boeket dat ik na mijn operatie heb ontvangen.

Harry Korvemaker

Gift voor de bloemen

- mevr. K. te V - € 20,00
- mevr. B. te N.P. - € 10,00

Hartelijk dank voor de ontvangen giften.

Familieberichten

- geboren...
- ziekten...
- enz.

Wilt u een familiebericht doorgeven?
Dan kunt u dit mailen/schrijven/bellen naar het redactieadres van het Kerkblad, wat u kunt vinden op de pagina met algemene adresgegevens van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk-Zuidwending.
De redactie

Mensen dromen

Ieder mens droomt wel eens. En dan bedoel ik niet die dromen die we ‘s nachts hebben, de boze of juist leuke dromen, de dromen waarin je de dag verwerkt. Ik bedoel de dromen die juist nog moeten uitkomen. Dromen over de toekomst: wat je nog wilt doen of worden. Vroeger werd mij altijd gevraagd wat wil je later worden. En daar had ik wel ideeën over; ik wilde rechter worden of advocaat. Ik ben inderdaad rechten gaan studeren en ook keurig afgemaakt, maar was dat nu mijn droom? Nee, hoe meer ik rechten studeerde hoe meer ik begreep dat mijn dromen elders lagen. En dan kun je natuurlijk zeggen ach laat maar, maar dat heb ik gelukkig niet gedaan. Ik heb toch mijn droom gevolgd en ben na mijn studie rechten Theologie gaan studeren om predikant te worden. Mijn droom is en was het om betekenis te geven aan mijn leven en dat van anderen. Om mensen met elkaar te verbinden en mensen met God te verbinden. Ik ben tot op de dag vandaag blij dat ik die droom heb gevolgd, mij niet heb laten tegenhouden door al die mensen die zeiden zou je dat nog wel doen, je kunt toch ook nu een mooie baan krijgen.

Het volgen van je droom geeft voldoening aan je leven en zin. We hebben het ook nodig om te blijven dromen. Als je geen dromen meer hebt wat blijft er dan nog over? Dromen geeft de mens energie, je kijkt ergens naar uit, je hebt een stip op de horizon waar je heen wil.

En die dromen hoeven niet perse groot te zijn, natuurlijk dromen we allemaal er wel eens van wat we zouden doen als we een prijs in de loterij zouden winnen. Een huis, de kinderen, mooie auto. En dat zijn natuurlijk ook mooie dromen, maar het gaat mij over onze persoonlijke dromen. Wat wil je nu dolgraag nog een keer doen, wat zou je willen veranderen.

Zo zag ik laatst een filmpje waarin iemand zei een karaoke taxi te willen beginnen. Ik vind dat prachtig om te zien, mensen die hun dromen willen proberen te realiseren. En iedereen heeft dromen, u en ik, en nogmaals dat hoeft niet hemelbestormend te zijn.

Dat kan hem liggen in hele kleine dingen. Laten we vooral blijven dromen, want alleen dat zorgt ervoor dat we de wereld een beetje beter maken en niet verzanden in oeverloos gezeur en geklaag. Want wie klaagt en geen dromen heeft, die heeft de ander en de wereld en vooral zichzelf geen toekomst te bieden. Durf te dromen dus!

Ds. Raymond Poede

We gaan op reis (de Kerk als reisbureau)

Wie heeft er niet af en toe behoefte aan om er even tussen uit te gaan? Misschien wel naar een prachtig eiland in de Middellandse zee. Dan bent u bij ons aan het goede adres, want in de voorjaarsvakantie van 2020 (15-23 feb) gaan we naar Malta.

Twee jaar geleden zijn we voor het eerst samen op pad gegaan, we hebben toen Rome bezocht, veel indrukken op gedaan en ontzettend genoten van de stad en haar cultuur. Dat smaakte naar meer en zo hebben we het plan opgevat om nu naar Malta te gaan. Malta is een kleine eilandstaat, lid van de Europese unie en herbergt prachtige natuur en cultuur.

U bent van harte uitgenodigd om ook mee te gaan. Wat hebben we te bieden:

- 6-daagse reis naar Malta
- Verblijf in een vier sterren all-inclusive hotel
- Vervoer van het vliegveld naar het hotel en v.v.
- Excursies o.l.v. een Nederlands sprekende gids

De prijs voor deze reis is € 850,-- (met de mogelijkheid deze in termijnen te voldoen).

Mocht u interesse of vragen hebben kunt u contact opnemen met Raymond Poede of per email(raymond@poede.nl) of telefonisch (050) 230 42 66

Van de Kerkenraad

Gemeenteavond
De gemeenteavond is gepland op woensdag 8 mei a.s.. Voorafgaande aan de gemeenteavond zullen we een vesper gaan houden, deze begint om 20.00 uur. Noteert u deze datum alvast in uw agenda en nadere informatie zult u ontvangen d.m.v een nieuwsbrief.

Namens de kerkenraad,
scriba Antje Nieboer

Licht geeft moed
Warmte voelt veilig
Een kleine vlam doet ons bestaan goed

Licht maakt blij
openheid, ruimte en diep ademhalen,
fier en vrij

Licht is begin
De nacht is geweken
Hoop voor morgen,vertrouwen en zin

Licht is God
Hij roept het licht nader,Hij blaast ons wakker
Zo keert Hij ons lot

Joke Verweerd