Kerknieuws uit 't Tonckeltje - februari 2019

Kerkdiensten

3 maart 10:00 uur Mevr. H. Mertens te Meppen
10 maart 10:00 uur Ds. R. Poede
Gezamenlijke dienst met Protestante Gemeente Muntendam
Heilig Avondmaal
17 maart 11:00 uur Ds. R. Poede
24 maart 10:00 uur Mevr. G. Lenting te Wildervank
31 maart 10:00 uur Dhr. G. Iwema te Muntendam
7 april 11:00 uur Ps. R. Poede
14 april 10:00 uur Mevr. C. Dun te Veendam
18 april 19:30 uur Ds. D. van Vliet te Veendam
Witte Donderdag, Heilig Avondmaal

Iedereen is van harte welkom tot het bijwonen van bovenstaande diensten. Zijn er kleine kinderen, dan kan er voor oppas gezorgd worden. Mochten er 2 of meer oudere kinderen zijn, dan kan er kindernevendienst worden gehouden.

Info kerkdiensten

Zondag 10 maart
Deze zondag zal in het teken staan van een gezamelijke dienst met de Protestantse Gemeente Muntendam, waarin we het Heilig Avondmaal met elkaar zullen vieren. De dienst staat onder leiding van ds. R. Poede en zal in de Hervormde kerk te Ommelanderwijk–Zuidwending plaatsvinden.
Na de dienst is er koffiedinken in het gebouw.

Zondagen 17 maart en 7 april
Denkt u er op dat deze diensten om 11:00 uur beginnen.

Donderdag 18 april
Op deze donderdag zal de dinest om 19:30 uur beginnen en zullen we met elkaar het Heilig Avondmaal vieren.

Zieken

We wensen allen die ziek zijn en/of medische behandelingen ondergaan heel veel sterkte. Ook denken we aan hen die het moeilijk hebben of zich eenzaam voelen. Een kaartje of een bezoek wordt vaak op prijs gesteld.

Familieberichten

- geboren...
- ziekten...
- enz.

Wilt u een familiebericht doorgeven?
Dan kunt u dit mailen/schrijven/bellen naar het redactieadres van het Kerkblad, wat u kunt vinden op de pagina met algemene adresgegevens van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk-Zuidwending.
De redactie

Bedankje

Het hieronder vermelde berichtje is vergeten in het vorige krantje te vermelden, onze excuses en daarom nu alsnog de vermelding:

Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor de mooie Kerstster die ik heb gekregen ter gelegenheid van mijn 80-ste verjaardag.

Met vriendelijke groet,
Hendrik Post

Februari 2019

Als ik in de auto zit dan luister ik graag naar muziek. Nu zit ik vaak alleen in de auto en dat heeft zo zijn voordelen. Ik hoef met niemand rekening te houden en kan dus de muziek opzetten die ik wil. Mijn muzieksmaak is nogal divers van Andre Hazes tot Kraantje Pappie van Leonard Cohen tot AC/DC . Als het even kan dan brul ik heerlijk mee, ik zit tenslotte toch alleen in de auto. En eerlijk gezegd is dat maar goed ook, want mijn zangkwaliteiten zijn vooral voor privé gebruik. Mocht ik ooit eens in gezang uitbarsten waar mijn kinderen bij zijn, dan klinkt er na de eerste woorden al een welgemeend: “Stoppen pap” uit aller kelen.

U raadt het al, als mijn kinderen bij mij in de auto zitten dan wordt er geklaagd over mijn muziek. We hebben daar de volgende oplossing voor gevonden. Ieder van de kinderen mag omstebeurt een liedje opzetten. Zij luisteren naar mijn muziek en ik naar de hunne. Dat dat niet altijd tot mijn grote vreugde is kunt u zich wel enigszins voorstellen, Zo word ik vergast op rap en Hard Style, voor diegenen die niet weten wat dat is: heel veel gebonk en af en toe iemand die er door heen roept, alhoewel mijn zoon het hoogstwaarschijnlijk niet met deze omschrijving eens zal zijn.

Een voordeel voor mij is dat ik nu ook weet wat zij voor muziek luisteren en dat ik af en toe verrast wordt. Zo lieten ze enige tijd geleden een liedje van Drake horen. Ik kende Drake niet, schande begreep ik van de jongens, want hij was en is en van de grootste en bekendste artiesten van deze tijd. Het liedje dat ze draaiden was Gods Plan. En bij dit liedje zit een fantastische video. Drake kreeg 1 miljoen dollar (!) om een video te maken, maar in plaats van die te besteden aan het maken van een video, schonk hij in deze video al dat geld weg aan mensen in een achterbuurt van Miami. Scholen, individuen allemaal kregen ze een deel. Een prachtige en ontroerende video als je de reacties van de mensen ziet. Drake schijnt wel eens vaker zoiets te doen, zo heeft hij laatst twee medewerkers van de McDonalds een fooi van 10.00 dollar gegeven.

Hij is iemand die anderen inspireert en helpt. Vorige week won hij een van de belangrijkste prijzen in muziekland voor het nummer Gods Plan, een Grammy. En terwijl anderen zich in hun dankwoord uitputten om iedereen te bedanken, relativeerde hij deze prijs: Het gaat in het leven niet om het winnen van dit soort prijzen, maar waar het werkelijk omdraait is de waardering die je krijgt en geeft aan anderen.

Zo heb ik er dankzij mijn kinderen weer een held bij. Iemand die durft te delen en iemand met het hart op de goede plek. Gods plan inderdaad.

Ds. Raymond Poede

Van de Kerkenraad

Bedankje
Na vele jaren actief deel genomen te hebben aan het regelen van het beheer van onze begraafplaats, heeft dhr. Henk Pietersen aangegeven hiermee te willen stoppen. Als kerkenraad en medebeheerder van de begraafplaats willen we je hartelijk bedanken voor het vele werk wat jij hiervoor hebt gedaan. BEDANKT.

De kerkenraad zal nu op zoek gaan naar een nieuwe 2e beheerder.

Vastenkalender
Voor de veertigdagentijd zijn er vastenkalenders gemaakt, met voor elke dag een bijzondere vermelding. De opbrengst is voor Kerk in actie. Ze kosten € 2,50 en zolang de voorraad strekt liggen ze in de kerk.

Wereldgebedsdag 1 maart
Op de eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond. Een wereldgebeurtenis! 173 landen voegen zich aaneen in een wereldwijd gebed. In ons land, op méér dan 500 plaatsen, wordt sinds 1929 hieraan deelgenomen. Deze gebedsdienst geeft het onderlinge gevoel van verbondenheid. "Samen bidden, samen vieren en samen delen!"
U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn in de AE-kerk, AE-straat 1 om 19.00 uur.

Vastenmaaltijd
De veertigdagentijd is bijna weer aangebroken en net als ieder jaar zal er elke woensdagavond een vastenmaaltijd gehouden worden in één van de kerken in Veendam en omstreken.
Tijdens zo'n avond zal er een kort samenzijn plaatsvinden, met een verhaal en er zullen enkele liederen gezonden worden. Daarnaast zal er met elkaar een sobere maaltijd genuttigd worden. Aanvang is 18.30 uur.

De volgende vastenmaaltijden zijn:

  • woensdag 6 maart a.s. bij de Protestante Gemeente Veendam (Grote kerk in het centrum)
  • woensdag 13 maart a.s. bij de RK Parochie te Veendam
  • woensdag 20 maart a.s. bij de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk–Zuidwending
  • woensdag 27 maart a.s. bij de Protestante Gemeente Muntendam (Verenigingsgebouw Immanuel)

Namens de kerkenraad,
scriba Antje Nieboer