Kerknieuws uit 't Tonckeltje - juni 2014

Kerkdiensten

29 juni 09:30 uur Ds. A. van der Zwaag te Wildervank
13 juli 09:30 uur Dhr. A. Huizinga te Veendam
27 juli 09:30 uur Mevr. H. Mertens te Meppen
10 augustus 09:30 uur Ds. R. Poede
24 augustus 09:30 uur Mevr. C. Dun te Veendam
7 september 10:00 uur Ds. R. Poede (Startzondag)
14 september 10:00 uur Mevr. H. Mertens te Meppen
21 september 10:00 uur Pastor T. Huizing te Veendam
28 september 10:00 uur Ds. R. Poede (Heilig Avondmaal)
5 oktober 10:00 uur Ds. A. van der Zwaag te Wildervank

Iedereen is van harte welkom tot het bijwonen van bovenstaande diensten. Zijn er kleine kinderen, dan kan er voor oppas gezorgd worden. Mochten er 2 of meer oudere kinderen zijn, dan kan er kindernevendienst worden gehouden.

Info kerkdiensten
Zondag 22 juni:
Na de dienst is er gelegenheid om een kop koffie of thee met elkaar te drinken in het Gebouw achter de kerk.

Diensten juli en augustus:
In de maanden juli en augustus zal er eens in de veertien dagen een dienst zijn in onze kerk. Na deze diensten wordt u van harte uitgenodigd om in het gebouw een kopje koffie of thee te komen drinken.

Denkt u erom dat vanaf zondag 7 september de diensten weer om 10.00 uur beginnen.

Weekend zaterdag 6 september en zondag 7 september:
Dit weekend staat geheel in het teken van de opening van het nieuwe winterseizoen. Zaterdag 6 september gaan we weer met elkaar de traditionele barbecue houden, zet u deze datum alvast in uw agenda!
Daarnaast zal op zondag 7 september een feestelijke dienst worden gehouden. Informatie hierover leest u verderop in ’t Tonckeltje of ontvangt u nog.

Zondag 28 september:
Op deze zondag hebben we weer een gezamenlijke dienst met de Hervormde Gemeente Muntendam. In deze dienst zullen we ook het Heilig Avondmaal met elkaar vieren.

Zieken

Allen die getroffen zijn door ziekte en/of zorg, wensen we Gods kracht toe. Laten we omzien naar elkaar!

Bedankje

Ik wil de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk – Zuidwending van harte bedanken voor het ontvangen van de bloemen.
Dhr. K. Vos

Oefening baart kunst

We staan weer aan het begin van een nieuwe sportzomer, voor de een het ergste wat men zich kan voorstellen, voor de ander iets waar hij of zij naar kijkt. Het WK Hockey is inmiddels achter de rug, Wimbledon en de Tour de France staan op het punt van beginnen en hopelijk zitten we nog midden in het WK Voetbal. Ik schrijf expres hopelijk, omdat de verwachtingen in tegenstelling tot andere jaren niet heel hoog gespannen zijn. Daar komt nog bij dat niet iedereen tevreden is over hoe het Nederlands elftal speelt. Het is teveel gebaseerd op resultaat en niet op mooi voetbal, en wij Nederlanders zijn verwend en willen graag beide. In de voorbereiding liet Louis van Gaal zich daardoor niet van slag brengen, dat is hij sowieso haast niet, volgens mij, en zette door in de richting die hij was ingeslagen. De spelers worden geoefend in de nieuwe manier van spelen en hebben daar tijd voor nodig. Zoals zo vaak in de sport zonder goede training geen goed resultaat.
In het geloof is het eigenlijk niet anders. Veel mensen zeggen ik geloof wel, maar ga niet meer naar de kerk, dat is natuurlijk hun goed recht, maar ze missen dan wel wat. Ze denken dan vaak dat het in de kerk een stoffige boel is, die veraf staat van het gewone leven, niets is echter minder waar. Als het goed is staat de kerk midden in het leven en de gemeenschap. In de kerk hebben we het niet over abstracte zaken, maar over heel concrete dingen, sterker nog we hebben het over het leven van alledag. Want in de kerk, tenminste mijn kerk, gaat het erom hoe staan we in het leven, wat is er voor nodig dat we het als mensen goed met elkaar hebben. In de kerk luisteren we dan naar de verhalen uit de bijbel, uit het leven van alle dag toen. We laten ons inspireren door die verhalen, maar dat gaat natuurlijk ook niet in een keer en daarom komen we iedere week samen om ons als het ware te trainen in het goede leven. Oefening baart ook dan kunst. Train gerust een keer mee!

Ds. Raymond Poede.

Gestorvenen in de afgelopen periode

- 01-06-2014: dhr. H. Niemeijer, Veendam
- 02-06-2014: dhr. K. Pluim, Ommelanderwijk 103

En niemand weet wat leven is, alleen dat het gegeven is.
En dat van deze geheimenis, God het begin en einde is.

Huwelijk

In onze kerk zijn getrouwd de volgende bruidsparen:
- 30-05-2014: Rick Lemaire en Marijke Pols
- 07-06-2014: Kaya van der Laar en Carolien Poelman

Wij wensen beide bruidsparen veel geluk en Gods zegen toe.

Van de Kerkenraad

Gemeenteavond
Op woensdag 27 mei jl. hebben we een gemeenteavond gehouden, er waren 19 gemeenteleden naast de kerkenraad aanwezig. Voordat we met elkaar gingen vergaderen hebben we eerst een vesper in de kerk gehouden. Daarna hebben we ons gestort op de jaarcijfers diaconie / kerk / kerkhof van 2013. Dit zag er weer netjes uit en alles werd door de aanwezige gemeenteleden goedgekeurd. Na de pauze hebben we oude dia’s gekeken van een dagje uit naar de dierentuin van de zondagsschool van 1982 en de verbouwing van de pastorie. Dit was erg leuk.
Na de afsluiting was er voor degene die daar behoefte aan had, de gelegenheid om even na te praten.

Bijdrage/gift
Mocht u het werk van de kerk willen steunen, zodat het door mag blijven gaan en heeft u hiervoor een bijdrage over, kunt u dit overmaken op rekeningnummer NL76 RABO 0365 0039 64.
Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Namens de kerkenraad,
Scriba Antje Nieboer

Schoolexamens

De afgelopen periode zag je het weer: een vlag met een tas! GESLAAGD!! Van harte gefeliciteerd voor hen die geslaagd zijn, in één keer en zij die een herkansing hebben gehad. Voor wie het dit jaar niet gelukt is, volgende keer meer succes. Na een jaar hard werken, kunnen jullie hopelijk állemaal genieten van de welverdiende zomervakantie!!

Vakantietijd is weer begonnen

De vakantietijd is weer begonnen, veel activiteiten staan op een laag pitje. Velen zijn/gaan van huis en genieten, soms ver weg, soms dichterbij huis, van een welverdiende tijd van rust. Anderen zijn thuis, kunnen niet met vakantie. Zij hebben soms niet de mogelijkheid, wat de reden ook mag zijn. Laten we als gemeente hen, niet vergeten. Een kaartje, een bezoekje of telefoontje maakt voor hen de dag vaak helemaal goed!

Startweekend

Zaterdag 6 september a.s. vanaf 17.30 uur wordt iedereen van harte uitgenodigd voor de barbecue bij/in het Gebouw. We beginnen met een kopje koffie of thee waarna we gaan barbecueën.

U/jij kunt zich tot en met 1 september opgeven bij:

de barbecuecommissie:
Frens Baas, tel. 0598 - 63 05 80
Albert Nieboer, tel. 0597- 64 68 54

Het wordt erg gezellig! Komt u ook???